Hoppa till innehållet

Assistansteam1 Historia

Assistansteam1´s resa började maj 2008 i ett källarkontor på Skogsgatan. Bolagets namn var viktigt, det skulle symbolisera grundarnas tankar när det gäller personlig assistans. Valet föll på Assistansteam1 (nedan AT1) eftersom:

Assistans – Är vad vi gör

Team – Hur vi gör – Vi-känslan är viktig

1 – Assistansteam1 skall alltid ha en strävan att bli bäst 

Assistansteam1 skall alltid arbeta efter principen - Upp till bevis! - Lova inte för mycket, genomför mer!

Den 15:de juni 2008 skrev de två första kunderna på sitt avtal med AT1.

Nya kunder tillkom allteftersom och i september 2008 flyttade AT1 till en mindre lokal på Drottninggatan 23. Den 30:de oktober 2008 höll Assistansteam1 ett första välbesökt ”Öppna Hus”.

Den 1:a juli 2010 anställdes Johanna Rönnqvist som sjukgymnast och arbetsledare.

I december 2011 var AT1 på nytt i behov av en större lokal så 1:a januari 2012 gick flytten till Garnisonsgatan 59. En stor ombyggnation inleddes och slutligen stod samlingslokalen för våra kunder färdig. Nu håller kontoret till i Ga Tingshuset, Kyrkgatan 38. Ett hus med historia, vacker miljö och en stor altan! 

Invigning av Gamla Tinghuset - Assistans Team 1

 

Maj 2017 förvärvades Medarbetare Norr AB och under åren 2017 och 2018 bedrev de båda företagen verksamhet parallellt men med gemensam arbetsledning och adminstration.

Varje år har AT1 en utbildnings- eller Temadag för all ordinarie personal. Utbildningsinsats eller Tema  bestäms tillsammans med personalen. Utbildningsdagen har avslutats med en festkväll för personalen. Några genomförda Utbildningar/Föreläsningar är Akut omhändertagande av vanliga sjukdomstillstånd, Brandsäkerhet, "Vad är personlig assistans”, "Närhet och sexualitet för funktionshindrade” med föreläsare Olle Waller och ”Ta kontroll över din prestation” med Thomas Fogdö. 

Några årligt återkommande aktiviteter för våra kunder är "Tipsrundan" som är förlagd innan sommarsemestrarna börjar. Tipsrundan avslutas med prisutdelning och hamburgergrillning. Varje år anordnas även en julfest för våra kunder där alla får julklappar av tomtemor eller tomten själv.

Den 28:de september 2018 firade Assistansteam1 10 år som företag. Jubileét firades med en fantastisk fest på Western Farm för kunder, anställda, anhöriga och gode män. 

1/1 2019 skedde en sammanslagning av assistansen i Medarbetare Norr och Assistansteam1. Alla kunder samlades under Assistansteam1 och Medarbetare Norr fortsätter som ett renodlat bemanningsföretag.

 

Kontakta oss redan idag!

Assistansteam1 är ett Norrländskt företag grundat på sunda värderingar. Vår verksamhet bygger på Närhet, Trygghet och Personlighet.

Boka ett personligt möte

 Vad skiljer oss från andra?Vad skiljer oss från andra?

Assistansteam1 är

¤ Ett "mindre" assistansföretag där kvalité går   före kvantitet
¤ Har hög fysisk närvaro hos kunder –       Arbetsledningen har god kännedom om   assistansuppdragen
¤ Har ett rehabiliterande förhållningssätt
¤ Har sund hantering av assistansersättningen.

Läs mer

Arbeta hos Assistansteam1Vill du arbeta som personlig assistent hos AT1?

”Utan assistenter som trivs och mår bra får man ingen bra assistans”. Vi är ett företag där både kunder och anställda känner att de är delaktiga och att de kan identifiera sig med företaget.

"Det här är det bästa jobb jag haft. Ni finns där när man behöver er, det känns lätt att prata med er och ni kan alltid lösa problem för oss. Det märks att ni satsar på att ha en nära kontakt och samarbete med personalen och det gör ni verkligen bra"/Nitai Sallem, anställd fem år hos AT1

Sök jobb

By Formsmedjan. Powered by Yago