Hoppa till innehållet

Bli kund

Vad roligt att du är intresserad av Assistansteam1!

Har du eller en anhörig ett funktionshinder och har frågor gällande personlig assistans eller behöver du kanske hjälp med ansökan om assistans?

Vänligen fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi dig! Du kan också ringa till oss för att boka möte. 

Vi som kommer att träffa dig är Tobias som är Assistansteam1´s ägare .

 

Ring Tobias Ekevind på telefon:  070-8311179

 

 

Vill du bli kund? klicka här

 

Tjänster

Personlig assistans

Vem kan få personlig assistans?

En av grundvalarna i Lagen om Stöd och Service (LSS) är rättigheten till personlig assistans. Det finns två former av assistansersättning, statlig assistansersättning som du ansöker hos Försäkringskassan och kommunal assistansersättning som du ansöker hos kommunens LSS-handläggare.

För att beviljas statlig assistansersättning måste du ha ett behov av hjälp mer än 20 timmar i veckan med någon eller några av de i lagen fem fastställda grundläggande behoven. De grundläggande behoven är  intagande av måltider där nu även sondmatning räknas till intagande av måltid, av- och påklädning, personlig hygien, hjälp i kommunikation med andra eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om personen.

Du som har ett hjälpbehov som understiger 20 timmar och inte har rätt till statlig assistansersättning kan ha rätt till kommunal ersättning om du tillhör en av personkretsarna i LSS.

För att få rätten till personlig assistans måste man även tillhöra någon av de tre personkretsarna i LSS.

Till Personkrets 1 hör personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Till Personkrets 2 hör personer med "betydande och bestående begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter en hjärnskada i vuxen ålder som orsakats av yttre våld eller kroppslig sjukdom".

Personkrets 3 är den största gruppen. Den formella beskrivningaen av denna grupp är personer som har "andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättning som inte beror på normalt åldrande. Detta gäller om de fysiska eller psykiska funktionsnedsättningarna är stora och orsakar betydande svårigheter i personens dagliga livsföring och personen därför har ett stort behov av stöd eller service". Några av de vanligaste diagnoserna i denna grupp är MS (multipel skleros), stroke samt celebral pares.

Juridisk hjälp

Att få rätt beslut om assistans kan idag vara både svårt och komplicerat. Assistansteam1 har samarbete med en av landets ledande advokatbyråer (CJ Advokatbyrå) när det gäller personlig assistans. Med stöd av dem hjälper vi dig som skall ansöka om personlig assistans eller om du behöver annan juridisk hjälp när det gäller din assistans.

Advokaterna tolkarregler, driver processer mot Försäkringskassan och kommunen, bistår oss och dig vid omprövningar samt överklagar beslut till domstol.

Om du som kund behöver du hjälp med att ansöka om handikappersättning, bilstöd eller annat som rör din funktionsnedsättning bistår vi dig med det.

Assistansteam1s kunder eller blivande kunder får vid behov hjälp från jurister och advokater efter övernskommelse!

 

Kontakta oss redan idag!

Assistansteam1 är ett Norrländskt företag grundat på sunda värderingar. Vår verksamhet bygger på Närhet, Trygghet och Personlighet.

Boka ett personligt möte

 Vad skiljer oss från andra?Vad skiljer oss från andra?

Assistansteam1 är

¤ Ett "mindre" assistansföretag där kvalité går   före kvantitet
¤ Har hög fysisk närvaro hos kunder –       Arbetsledningen har god kännedom om   assistansuppdragen
¤ Har ett rehabiliterande förhållningssätt
¤ Har sund hantering av assistansersättningen.

Läs mer

Arbeta hos Assistansteam1Vill du arbeta som personlig assistent hos AT1?

”Utan assistenter som trivs och mår bra får man ingen bra assistans”. Vi är ett företag där både kunder och anställda känner att de är delaktiga och att de kan identifiera sig med företaget.

"Det här är det bästa jobb jag haft. Ni finns där när man behöver er, det känns lätt att prata med er och ni kan alltid lösa problem för oss. Det märks att ni satsar på att ha en nära kontakt och samarbete med personalen och det gör ni verkligen bra"/Nitai Sallem, anställd fem år hos AT1

Sök jobb

By Formsmedjan. Powered by Yago